TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü başvuruları başladı

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Başvuruları Devam Ediyor

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) doktora tezlerini ödüllendirmek amacıyla 2021’de başlattığı “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” için başvurular devam ediyor. Bu ödüller için son başvuru tarihi 3 Mart olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada, 2025 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvuruların başladığı belirtildi.

Programa, 2023 ve 2024 yıllarında savunma sürecini tamamlayan, Türkiye’den kaynaklanan özgün konularda hazırlanmış doktora tezleri kabul edilecek. Başvurular “www.t3kys.com” internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Başvurular bireysel olarak yapılabileceği gibi, TÜBA üyeleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK), TÜBİTAK, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve üniversite rektörlüklerinin önerileri de dikkate alınacak. Başvuru detaylarına “www.tuba.gov.tr” adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Büyük Ödül: 100 Bin Lira

TÜBA tarafından verilen ödüller, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Temel Bilimler olmak üzere 4 ana kategoride sunuluyor.
Bu yılın ödüllerinde birinci olan tez sahibine 100 bin lira, ikinciye 80 bin lira, üçüncüye ise 65 bin lira verilecek. Ödüller, teknoloji, yapay zeka, otonom sistemler gibi TEKNOFEST’in öncelikli alanlarına odaklanan doktora tezlerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Milli Teknoloji Hamlesi ile bağlantılı konular da ödül programının odak noktaları arasında bulunuyor.

“Ödüller Bilimsel Gelişimimize IVME Kazandırıyor”

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ödüllerin Türkiye’nin bilimsel gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti. Nitelikli insan kaynağının teknolojik bağımsızlık için kritik olduğuna dikkat çeken Şeker, ödüllerin genç bilim insanlarını desteklemeyi ve araştırma ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Ülkemizin bilimsel ilerlemesine destek olan bu ödüller, uluslararası standartlarda nitelikli çalışmaların teşvik edilmesi açısından büyük bir öneme sahip. (AA)

Related Posts

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir