Siirt’te Tiftik Keçisi Yünü ile Yeni Moda Ürünler Üretimi Başladı

Siirt’te Tiftik Keçisi Yünü İle Yeni Moda Ürünler Üretimi Başladı!

Siirt’te tekstil ve giyim alanında artık tiftik keçisi yünü kullanılacak. Siirt’in meşhur battaniyeleri, tiftik keçisinden elde edilen yünle geleneksel olarak dokunmaktadır. Bu yöntemle Siirt Olgunlaşma Enstitüsü’nde yelek, etek, çorap, yolluk, minder gibi 18 farklı ürün çeşidi şekillendirilmektedir, gelecek kuşaklara taşınmaktadır.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Siirt Battaniyesi Projesi’nin valilik koordinasyonunda GAP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle yürütüldüğünü belirtti. Projede amacın, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurguladı.

Tekin, Siirt Tiftik Battaniyesinin önceden sadece seccade ve battaniye olarak üretildiğini açıkladı. Ancak, yeni projeleriyle bu ürünün giyim alanında da kullanılabileceğini göstermeye çalıştıklarını ifade etti.

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde 2 atölye açıldığını belirten Tekin, hanımlara ve beyefendilere yönelik farklı ürünlerin tasarlandığını söyledi. Ayrıca, tekstil ürünlerinde kullanılabilecek yastık, yolluk, minder gibi ürünleri de projeye dahil ettiklerini belirtti.

Tekin ayrıca, Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle bir marka olacaklarını ve patent başvurularının devam ettiğini ifade etti. Projenin destekçilerine teşekkür eden Tekin, tiftik battaniyesini ileri nesillere aktarma çabalarının devam edeceğini belirtti.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SÜLEYMAN TAYFUR KILIÇVURAN – Ekonomi

Related Posts

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.