Samsung Galaxy teknolojisiyle 25 basketbol sahası büyüklüğündeki mercan resifi habitatı restore edildi

Samsung ve Seatrees Mercan Resiflerinin Restorasyonu İçin İş Birliği Yapıyor

Samsung, deniz ekosistemlerini restore etmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Seatrees ile birlikte, bir yıl önce mercan resiflerinin restorasyonuna yönelik yeni ve inovatif çözümler araştırmaya başladı. Bu kapsamda Galaxy S24 Ultra’da bulunan özel bir kamera özelliği olan Okyanus Modu tanıtıldı. Bu özellik, su altında canlı görüntüler yakalamayı sağlayarak deniz araştırmacılarına sürekli takip ve analiz için 3 boyutlu fotogrametri modelleri oluşturma imkanı sunuyor. Elde edilen veriler daha sonra yerel iş ortakları tarafından mercan restorasyon çalışmalarında rehber olarak kullanılıyor.

Ocak 2025’te gerçekleştirilen Galaxy Unpacked etkinliğinde duyurulan Coral in Focus girişimi, Fiji, Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere yerel toplulukları kıyı ekosistemlerinin restore edilmesi konusunda güçlendiriyor.

Galaxy Kamerası Mercan Resiflerinin Restorasyonunda Nasıl Destek Sağlıyor?

İş ortakları ve saha ekipleri, su altı fotoğrafçılığında sıkça görülen mavi ton dengesizliğini gidermek için Galaxy Okyanus Modu’nu kullanıyor. Bu özellik, mercan renklerinin daha doğru bir şekilde görüntülenmesine olanak tanırken, optimize edilmiş deklanşör hızı ve çok kareli işleme özellikleri sayesinde hareket bulanıklığını azaltıyor. Ayrıca, aralıklı çekim fonksiyonu sayesinde yüksek çözünürlüklü mercan görüntülerinin verimli bir şekilde yakalanmasını sağlıyor.

Mercan restorasyonu girişimi kapsamında geliştirilen Okyanus Modu ile çekilen fotoğraflar, 17 adet 3 boyutlu mercan resifi modelinin oluşturulmasına yardımcı oldu. Toplamda 11.046 mercan parçası dikildi ve yaklaşık 10.705 metrekarelik bir mercan resifi habitatı restore edildi, bu da 25 basketbol sahasına karşılık gelmektedir.

Samsung, 2021 yılında açıkladığı “Galaxy for the Planet” çevre vizyonuyla atık balık ağlarını ürünlerinde kullanarak ve deniz ekosistemini restore ederek sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çabalar, şirketin çevresel etkisini ürün yaşam döngüsü boyunca ve ötesinde azaltma taahhüdünün bir göstergesidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

LG, PHOLED ekran teknolojisi ile geliyor!

LG Display, OLED ekran teknolojisinde beklenen devrimi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. Şirket, bu ekranların en büyük zayıf halkası olan mavi piksel sorununu çözen mavi fosforesan OLED (PHOLED) teknolojisini ticarileştirdiğini açıkladı. LG …

Gemini, yapay zeka özelliklerini 13 yaş altı kullanıcılara açıyor!

Google, yapay zeka destekli sohbet botu Gemini’yi 13 yaş altı kullanıcıların da erişimine açmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni adımı; ebeveyn denetimi altındaki Google hesaplarına sahip çocukların bu uygulamayı kullanarak yapay zekadan ödev yardımı …

Gemini ile yapay zeka deneyimi 13 yaş altı kullanıcılara açılıyor

Google, çocuklar için geliştirdiği Gemini’nin yeni yapay zeka sohbet uygulamasını önümüzdeki hafta kullanıma sunmayı planlıyor. Şirketin yeni adımı, ebeveyn kontrolü altındaki Google hesaplarına sahip 13 yaş altı çocukların da bu sohbet botunu …

Bitcoin’de son durum ne? İşte güncel değeri!

Kripto varlıklar, geleceğin para birimi olarak giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle Bitcoin, son dönemde art arda kırdığı rekorlarla yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Ancak kripto para piyasasının oldukça dalgalı olduğunu ve …

Türkçe düşünebilen yapay zeka için çalışmalar yapılıyor

Türk Dil Kurumu büyük dil modeliyle Türkçe düşünen, Türkçe cevap veren yapay zeka ürünlerini geliştirmek istiyor.

Gökbilimcilerden kızılötesi sinyal tespiti: Dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir

NASA ve Japonya’nın eski uzay görevlerinden elde edilen kızılötesi veriler, Dünya’dan 7.400 yıllık uzaklıkta dönen gizemli bir gök cismine işaret ediyor. Eğer bu nesne bir gezegense, binlerce yıllık “dokuzuncu gezegen” sırrı aydınlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir