Ortadoğu’da sular ısınıyor, savaş rüzgarları sert esiyor: Amerika savaş gemilerini bölgeye gönderiyor!

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırının ardından Orta Doğu’da tansiyon yükseldi. ABD’nin bu gerilimi artıracak bir hamle yaparak Amerikan donanmasına ait savaş gemilerini Lübnan kıyılarına yönlendirmesi de dikkat çekti. Beyaz Saray ise İsrail ile Hizbullah arasında bir savaşın kaçınılmaz olmadığına dair bir açıklama yaptı.

ABD: SAVAŞ KAÇINILMAZ DEĞİL

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırısının ardından ABD’den arka arkaya açıklamalar geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail’in Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin detaylı bilgilere henüz sahip olmadıklarını belirtti ve bu konuyu İsrailli muhataplarıyla görüştüklerini söyledi.

Günlük basın brifinginde konuşan Jean-Pierre, İsrail ile Lübnan arasında artan gerginliğin çözüm yolunun diplomasi olduğuna vurgu yaptı. Jean-Pierre, “Topyekün bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmıyoruz. Biz halen bunun önlenebilir olduğuna inanıyoruz. Başkan Biden’ın 3,5 yıldır diplomasiye inandığını gördünüz, özellikle Mavi Hat bölgesinde” dedi.

Jean-Pierre, İsrail-Lübnan arasındaki söz konusu bölgelerde diplomatik çözümün mümkün olduğunu ve bu yolla bölgedeki İsrailli ve Lübnanlı vatandaşların evlerine güven içinde dönebileceklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir