Kanserde genetik haritalama tedavi başarısını yükseltiyor

Bireyselleştirilmiş Tedaviler Kanser Tedavisinde Başarıyı Artırıyor

İSTANBUL (İGFA) – Kanser tedavisinde bireyselleştirilmiş tedavilerin önemine dikkat çeken Bayındır Söğütözü Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Esin, genetik haritalama sayesinde en etkili tedavinin belirlendiğini ve bu sayede başarı oranlarının arttığını vurguladı.

‘Bireyselleştirilmiş Tedavi’ kavramını, Amerika Gıda ve İlaç Denetleme Ajansı’nın ‘doğru kişiye, doğru zamanda, doğru dozda, doğru ilaç ile tedavi’ olarak tanımladığını belirten Esin, her bireyin kendi genetik özelliklerine göre tedavi edilmesinin önemine değindi.

Kanser Hücreleri Genetik Şifreyle Tanımlanıyor

Bireyin kendi genetik şifresinden gelişen kanser hücrelerinin incelenerek, en uygun tedavi yönteminin belirlendiğini ifade eden Doç. Dr. Ece Esin, genetik haritalama sayesinde hastaların kişiselleştirilmiş tedavilerden faydalandığını belirtti. Bu sayede hastalara gereksiz tedavilerin önüne geçildiğini ve yan etkilerin azaldığını söyledi.

Hastaların kanser tedavileri esnasında moleküler genetik testlerin uygulanmasının tedavi başarısını artırdığını dile getiren Esin, tedavinin etkinliğini ve hastaların sağlık yüklerini azalttığını belirtti.

Genetik Tarama Hangi Kanserler İçin Uygulanıyor?

Farklı kanser türlerinde genetik taramaların etkili olduğunu belirten Doç. Dr. Ece Esin, akciğer, meme, bağırsak, böbrek ve cilt kanserlerinin yanı sıra diğer kanser türlerinde de genetik testlerin uygulanabileceğini ifade etti. Genetik haritalama sayesinde immünoterapi tedavilerinin etkinliğinin de belirlenebildiğini aktardı.

Genetik testlerin kanser tedavisinde yeni bir çağın kapılarını araladığını belirten Esin, hastaların kişiselleştirilmiş tedavilerle kanserle mücadele etmelerinin önemine vurgu yaptı. Özellikle genetik haritalama yönteminin, hastaların tedavilerine verilen yanıtların belirlenmesinde kilit bir rol oynadığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

‘Göz nezlesinde her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır’: Dikkat göz şeklini bozabilir!

Göz nezlesinin tedavisinde ilaçlardan çok korunma önlemlerinin belirleyici olduğunu özellikle gözleri kaşımaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, “Her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır. Bu zincir özellikle çocuklarda kalıcı göz şekil bozukluklarına, hatta keratokonus gibi ilerleyici göz hastalıklarına neden olabilir. Gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerekir” dedi.

Uzmanı uyardı: Anne adayları, yaz tatili planlarken bunlara dikkat!

Uzmanı uyardı: Anne adayları, yaz tatili planlarken bunlara dikkat!

Prof. Dr. Haberal, yanığın önemine dikkat çekti: ‘Tüm toplumu ilgilendiren bir sorun’

“Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Yanık her yerde, her an oluşabilir, herkesin başına gelebilir. O yüzden çok önemlidir ve tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur” dedi