Enflasyon TÜİK Başkanı’na 1.550 simit kaybettirdi

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın Maaşı 3 Yılda 6 Kat Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın maaşı son üç yılda adeta simitten vurdu. Göreve başladığı Ocak 2022’de 15,500 lira maaş alan Çetinkaya, bugün itibariyle yaklaşık 93,000 lira maaş almaktadır.

Alım Gücü Azaldı

Çetinkaya’nın göreve başladığı gün maaşı, yaklaşık 7,750 simit değerindeydi. Ancak bugün, maaşının 6 kat artmış olmasına rağmen aynı miktarla sadece 6,200 simit satın alabilmektedir. Bu durumda, TÜİK enflasyonu Başkan Çetinkaya’ya 1,550 simit kaybettirmiştir. Aynı dönemde asgari ücret %5.2 artarken emekli aylığı %15.75 artış göstererek alım güçlerini sırasıyla 653 ve 285 adet simit azaltmıştır.

Başkan Çetinkaya’nın maaşının alım gücü simit haricinde ayçiçek yağı ve kuzu etinde de azalma göstermiştir. 3 yıl içinde maaşının alım gücü, 54 litre ayçiçek yağı ve 27 kilo kuzu eti kaybına uğramıştır. Ancak maaşının bugünkü alım gücü, enflasyona rağmen ekmek, dana eti, tavuk eti, yumurta ve akaryakıt ürünlerinde artış sağlamıştır.

Related Posts

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.