Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştiriyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın insanların işlerini nasıl etkileyebileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Yapay Zeka, Bazı İnsanların İşini Elinden Alacak”

Yapay zekayı “bilgisayarların insan gibi davranması” olarak tanımlayan Akadal, bu teknolojinin özellikle programlama alanında önemli avantajlar sağladığını belirtti. “Yapay zeka, programlama dünyasında bazı insanların işini elinden alacak” diyen Akadal, ancak kritik detaylar için halen uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da ekledi. Yazılım geliştirmede işin %80’inin, %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini de belirtti.

“Tekrarlı Süreçlerin Tamamını Yapay Zekaya Devredebiliriz”

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkili olduğunu vurgulayarak, “Aynı işi sürekli tekrarladığımız durumlar için yapay zeka çözümler sunuyor” dedi. Gelecekte tercih edilecek mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak, tasarım, geliştirme ve kişisel beceriyi öne çıkaran işler olduğunu belirtti. “Belirli bir alanda uzman olmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” dedi.

“Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi Çok Güçlü”

Akadal, yapay zekanın hem bireysel hem de kurumsal anlamda büyük değişimler yaratacağının altını çizdi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduklarını ifade etti. “Az gelişmiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeye göre daha iyi bir girişim çıkabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.