Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

Doğa Felaketi Tarım Ürünlerini Olumsuz Etiledi

Türkiye’de mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişiklikleri, tarım sektörünü olumsuz etkiledi. Aniden bastıran kar yağışı, henüz tomurcuklanma sürecinde olan meyve ağaçlarını olumsuz etkiledi. Bu durum, çiftçileri olumsuz yönde etkilerken Türkiye’nin ithalat ve ihracat dengelerini de bozacaktır. Dengenin bozulmasıyla birlikte don vuran ürünlerin yurt dışından ithal edilmesi gerekecektir. Ayrıca, ihraç edilen ürün miktarında da azalma beklenmektedir.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Don Vuran Ürünler İçin Destek Sağlanmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, don felaketinin çoğunlukla elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, kiraz, dut ve limon gibi meyveleri etkilediğini belirtti. Gürer, “Bu yıl don vuran ürünlerden verim almak mümkün görünmüyor. Henüz meyve vermeyen genç fidanların durumu ilerleyen süreçte ortaya çıkacaktır. Bu durumda zarar gören fidanlar ilerleyen dönemlerde de verimli olmayabilir” şeklinde konuştu. Ayrıca, erken ekimi yapılan patates, pancar ve lahana gibi sebzelerin de dondan zarar gördüğünü ifade etti.

Don Vuran Meyvelere Destek Sağlanırken, Sebzelere İlgili Desteğin Verilmediği Eleştirisi

Fiyatlara Henüz Yansımamış Durumda

Gürer, ürünlerde talebin yoğun olması durumunda iktidarın ithalat yapmaktan başka bir seçeneğinin olmadığını belirtti. “Bu durum, ihracatın azalacağı ve ithalatın artacağı anlamına gelmektedir. Bu da tüketicilere yüksek fiyatlarla ürün sunulacağı anlamına gelmektedir. Bu yıl elma ve kiraz gibi ürünlerde fiyat artışı beklenmektedir. Şu anda hala geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Ancak ağustos ayından sonra gıda enflasyonunda artışlar yaşanabilir. Zira hem ürünler azalacak hem de stoklar tükenmiş olacak. Donun etkisiyle fiyat artışları henüz gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.