Şehir hastaneleri bütçeyi sarsıyor; devlet kasasından 132 milyar lira çıktı

Türkiye’deki Şehir Hastanelerine Toplamda 132 Milyar Lira Ödeme Yapıldı

Son yedi yıl içinde Türkiye’deki 18 şehir hastanesine yapılan ödemeler toplamda 132 milyar 367 milyon liraya ulaştı. Bu ödemeler, Sağlık Bakanlığı’nın “Özel Ödenek” adı altında sağlanan kaynaktan gerçekleştirildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kamu Özel Ortaklığı modeliyle ilk şehir hastanesi 2016 yılında Yozgat’ta hizmete açıldı. Erdoğan, bu projeleri “14 yıllık rüyam” olarak nitelendirirken, muhalefet, şehir hastanelerini sağlık alanının ticarileştirilmesi olarak eleştirdi.

BirGün’ün aktardığına göre, 2025 yılı için Sağlık Bakanlığı’nın yatırım bütçesinde yer alan “Özel Ödenek” kapsamında, şehir hastanelerinin kullanım bedeli ve zorunlu hizmet geri ödemeleri için 67 milyar 181 milyon 365 bin TL ödeme yapılması öngörülüyor. (BirGün)


Anadolu İnsanının Osmanlı İmparatorluğu Zamanında Tanıştığı Bale Nedir?

Anadolu insanı Osmanlı İmparatorluğu zamanında bale ile nasıl tanıştı?


Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Astım hastalarının en çok yaptığı 5 hata

Dünyada milyonlarca insanı etkileyen astım hastalığıyla ilgili en büyük sorunlardan birinin doğru sanılan yanlış bilgiler olduğunu belirten uzmanlar, kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

TTB Kanunu 39. Maddesi Anayasa’ya Aykırı Bulundu

TTB Kanunu 39. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırı bulunarak iptal edildiği bildirildi.

Ucuz ve Kalitesiz Gıdalar Sağlığımızı Tehdit Ediyor

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı, tağşiş ve taklit ürünlerin çocuk sağlığı üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekiyor: “Ucuz ve kalitesiz gıdalar, sağlıklı bir neslin önündeki en büyük engel!”